Učenci OŠ Lenart tudi v novem šolskem letu, ki se je še komaj dodobra razživelo, že po tradiciji nadaljujejo z odmevnimi rezultati na tekmovanjih iz zgodovine. V novembru 2017 so se udeležili dveh kvizov na temo “Osamosvajanje in vojna za Slovenijo 1991”, ki ju je pripravil Vojaški muzej Slovenske vojske iz Maribora v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo. Literatura za tekmovanje je bila zelo zahtevna, saj je bilo potrebno usvojiti zapletene politično-vojaške procese in prelomne dogodke ob razpadanju Jugoslavije in nastajanju države Slovenije – učno snov, ki jo učenci pri pouku obravnavajo šele ob koncu 9. razreda.

V četrtek, 9. 11. 2017, se je na tekmovanju na Sv. Ani pomerilo osem ekip iz šestih OŠ osrednjih Slovenskih goric. Našo šolo sta zastopali dve ekipi – fantovska, v postavi Matjaž Župec, Martin Zadravec, Filip Rojs, in dekliška, v postavi Neža Ožinger, Maja Muršec in Laura Župec. Obe ekipi sta se več kot odlično odrezali – fantje so osvojili prvo mesto in se tako uvrstili na nadaljnji nivo tekmovanja, naša dekleta pa so se uvrstila neposredno za njimi – torej na 2. mesto.

Že v petek, 17. 11. 2017, so naši fantje nastopili na finalnem tekmovanju štirih ekip iz SV Slovenije. Kviz se je odvijal v mariborski kadetnici – legendarni stavbi vojaških šol, zgrajeni sredi 19. stoletja. Na tekmovanju so vse ekipe pokazale ogromno znanja obravnavane teme – “celo več kot je premore marsikdo, ki je zaposlen v Slovenski vojski” – takšno pohvalo je prav vsem tekmovalcem namenil brigadir Venčeslav Ogrinc. Učenci naše šole so tudi tokrat zbrali največ točk in zmagali.

Naša ekipa, ki je v ponos šoli in kraju, je bila po tekmovanju deležna posebne pozornosti novinarjev in fotoreporterjev, njene dosežke pa smo tako lahko zasledili tudi v časopisu in na televiziji.

Čestitamo!!!

                                                                                                       Mentor: Bernard Petek


(Visited 99 times, 1 visits today)