SREČANJE KOORDINATORJEV ERASMUS+ PROJEKTA V ŠPANIJI

Naša šola je v letu 2020 uspešno kandidirala na razpisu za projekt v programu šolskih partnerstev med šolami_Eramsmus+.

Tako smo se novi dogodivščini naproti podali s šolami iz Hrvaške, Poljske, Španije, Estonije in Turčije. V projektu bomo z gostovanji učencev v vseh navedenih državah in seveda pri nas spoznavali muzeje na prostem ter zlasti legende posameznega kraja, ki jih bomo oživili s pomočjo sodobne komunikacijske tehnologije.

Žal se je začetek naših gostovanj zaradi epidemije Covid_19 v lanskem letu moral prestaviti. A v tem času nismo mirovali, pač pa smo se na vsaki posamezni šoli poglabljali v izbrane legende in drug z drugim sodelovali preko virtualnih kanalov.

V času letošnjih jesenskih počitnic pa smo se vendarle uspeli v živo srečati tudi koordinatorji posameznih šol, in sicer v Sant Andreu de Barca, v šoli, ki je glavna koordinatorica našega projekta z naslovom Mythomania in open air museums. V petdnevnem srečanju, ki sva se ga iz OŠ Lenart udeležili učiteljici Tadeja K. Hadžiselimović in Katja Kolarič, smo načrtovali podrobnosti našega projekta, spoznali življenje in delo učencev omenjene španske šole ter se seznanili tako z muzeji na prostem v okolici Sant Andreua, kakor tudi z različnimi drugimi muzeji in galerijami, ki so osnova raziskovanju legend.

Kljub napornemu urniku in številnim aktivnostim, smo udeleženci uspeli splesti prijateljske vezi, izmenjati številne medsebojne dobre prakse šolskega dela ter pridobiti neprecenljivo znanje iz drugega oz. drugačnega okolja.  

Veselimo se že prvega gostovanja z otroki, ki bo v naslednjem letu potekalo v Vinici na Hrvaškem.

Tadeja K. Hadžiselimović

(Visited 57 times, 1 visits today)