Velja:    Od 23. 4.  do   26. 4. 2018

PONEDELJEK
ZAJTRK graham žemlja (1), kuhana šunka, sveža paprika, sadni čaj.
MALICA ovseni kruh (1), sir za mazanje (7), sveža paprika, bela kava (1,7).
KOSILO krompirjeva smetanova juha (7), puranji zrezek na havajski način (7), tri žita (riž, kaša, ješpren), solatni izbor, voda.
POP.M. zeliščna štručka (1), mleko (7).
TOREK
ZAJTRK koruzni kruh (1), čokoladni namaz (7), hruška, mleko (7).
MALICA mineštra (1), kruh (1), jabolko.
KOSILO brokoli krem juha (1), sirovi tortelini v omaki (1,7), solatni izbor.
POP.M. jogurtovo pecivo (1,3,7), grozdje.
SREDA              ŠOLSKA SHEMA: jabolko
ZAJTRK mlečna prosena kaša z jabolki (1,7), prepečenec (1), sadni čaj.
MALICA tuna v olivnem olju, češnjev paradižnik, črni kruh (1), planinski čaj.
KOSILO goveja juha z domačimi fritati (1,3,7,9), dušena govedina, bučke v omaki (1), pire krompir (7), sadna solata.
POP.M. bombetka (1), piščančja klobasa, sok razredčen z vodo.
ČETRTEK        ŠOLSKA SHEMA:  BIO mleko
ZAJTRK žemlja nadrobljena v mlečni žitni kavi (1,7), rozine, hruška.
MALICA štručka s sirom (7), šunko, sveže redkvice, voda.
KOSILO juha (1), oslič file (1), krompirjeva solata, grozdje.
POP.M. BIO sadni jogurt (7), polbeli kruh (1).
PETEK                                    
ZAJTRK PROSTO (DAN UPORA PROTI OKUPATORJU).
MALICA  
KOSILO  
POP.M.  
   
   
   
   


Učenec se lahko prijavi na posamezno kosilo vsaj  en delovni dan prej, in sicer do 9. ure dopoldan.

Posamezni obrok šolske prehrane se lahko odjavi. Starši odjavijo hrano na telefonsko številko 729 1230 (tajništvo šole).

Za pravočasno odjavljen obrok velja obrok, če se odjavi vsaj en delovni dan prej, in sicer do 10.00 ure, v primeru bolezni še isti dan, vendar do 8.30 ure. (ZŠolPre-1)

Odjava prehrane za nazaj ni mogoča.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

LEGENDA: snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost:

1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3.  Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo),  8.  Oreški, 9.  Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14.  Mehkužci in proizvodi iz njih.