CANDIDATURE AU MACARON D’OR 

Mesec marec je v svetu Frankofonije znan kot mednarodni mesec francoskega jezika. V zvezi s tem me je gospa Marie – Laure Candeloupe iz Francoskega Inštituta povabila k sodelovanju v projektu –LE MACARON D’OR (francoski makroni). Namen projekta je bil, da bi s svojimi učenci na šoli organizirali predstavitev francoskih sladic. Ideja se mi je zdela dovolj atraktivna, zaradi česar sem jo nemudoma predstavila svojim učencem, ki pa so bili v skladu z mojimi pričakovanji, nad njo nadvse navdušeni.

Dogovorili smo se, da bodo učenci znane francoske sladice pekli doma, predstavitev pa bo potekala v četrtek 23. marca. Ker je imela peka sladic tekmovalno noto, smo za objektivno vrednotenje le-teh organizirali pet člansko komisijo: ravnatelj Marjan Zadravec, gospa Darka Sukič, učiteljica Sodobne priprave hrane Tatjana……………. in učiteljica francoskega jezika Kristina Deleva.

Učenci kandidati menijo, da je bila komisija pri ocenjevanju sladic objektivna in da je svoje delo opravila odlično, saj smo zmagali skoraj vsi!

Lara: -Pekla sem maslene rogljičke(croissant au beurre) in rogljičke z marmelado (croissants a la confiture). Bila sem zelo uspešna, saj smo prisotni na predstavitvi, po končanem uradnem delu v trenutku vse pojedli. FRANCOSKI ROGLJIČKI SO ZARES DOBRA SLADICA.

Eduarta: Čokoladana torta (TARTE AU CHOCOLAT). Učenci smo francoske sladice naredili doma, res pa je, da smo vsi še najstniki, in da v peki nismo ravno odlični, hkrati pa tudi drži, da smo v peko vložili veliko veselja in truda. Ko so nastale naše lepe, sladke in okusne sladice, smo se prepričali, da se je ves trud splačal in da moramo biti ponosni na svoj uspeh. Zmagali smo vsi!

Elis: – Moja čokoladna torta (TARTE AU CHOCOLAT) ni bila samo lepa, ampak tudi zelo, zelo okusna. Vsi prisotni na predstavitvi so jo občudovali in me spraševali po receptu. Moj trud se je nedvomno obrestoval.

(Visited 64 times, 1 visits today)