Spoštovani starši!

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole.  Starši boste  pred testiranjem podali pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja vašega otroka s testom HAG za somotestiranje.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti in razdvojenosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Verjamem, da vam je vsem poznana  kritična  situacija  glede zadravstvene varnosti glede COVIDa-19. Družba kot celota in vsak posmeznik, kolikor je v naši moči, smo dolžni storiti vse, da zamejimo širjenje virusa COVID-19. Trdno sem prepričan, spoštovani starši, da bomo ob vaši pomoči uspeli, zato se vam iskreno zahvaljujem in prosim za strpnost ter razumevanje.

S spoštovanjem

                                                                                      Marjan Zadravec, ravnatelj

Za ogled Odloka kliknite na povezavo:

Video prikaz poteka samotestiranja:

(Visited 18 times, 1 visits today)