Velja od 21. 4. do 25. 4. 2025
PONEDELJEK
ZAJTRK
MALICA                                                   P R A Z N I K
KOSILO
POP. MALICA
TOREK
ZAJTRK Turist kruh (1), pašteta, sveža zelena paprika, šipkov čaj.
MALICA  Ovseni kruh (1) s salamo, korenček, banana, borovničev čaj z limono.
KOSILO Bistra zelenjavna juha z zakuho (1, 3, 9), goveji stroganov (1, 10), njoki (1, 3, 7), kumarična solata, voda.
POP. MALICA Čajni rogljiček (1, 3, 7), rezine ananasa.
SREDA

ŠOLSKA SHEMA: DOMAČA JABOLKA – SADJARSTVO GOZNIK

ZAJTRK Makova štručka (1), bela kava (7).
MALICA Polnozrnata bombetka (1), naravni pinjenec (7).
KOSILO (po želji učencev) Kokošja juha z vlivanci (1, 3, 9), mesne kroglice v paradižnikovi omaki (1), pire krompir (7), zelena solata z jabolčnim kisom*, voda.
POP. MALICA Prepečenec (1, 6, 7), klementine.
ČETRTEK

ŠOLSKA SHEMA: DOMAČE MLEKO – KMETIJA KOCBEK

ZAJTRK Pirin kruh (1), skutin namaz z lešniki in medom (LOKALNO) (7, 8), metin čaj.
MALICA Domači rženi kruh (LOKALNO) (1), domač namaz s tuno (4, 7), sveža rdeča paprika, šipkov čaj z limono in medom (LOKALNO).
KOSILO Krompirjeva kmečka juha (1), turist kruh (1), zdrobov narastek (1, 3, 7), jabolčna čežana, voda.
POP. MALICA Sadni krožnik (jagode, banane, jabolka).
PETEK
ZAJTRK Kus-kus na mleku (1, 7), rezine melone.
MALICA Hot dog štručka (1), telečja hrenovka, ketchup, klementine, zeliščni čaj.
KOSILO Prežganka (1, 3), polnozrnati špageti v smetanovi omaki z lososom in porom (1, 4, 7), 100 % jabolčni sok* razredčen z vodo.
POP. MALICA Mlečni kruh (1, 7), sadni izbor.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološka živila oz. izdelki.

 

LEGENDA:

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1.  Žita, ki vsebujejo gluten, 2.  Raki in proizvodi iz rakov, 3.  Jajca in proizvodi iz jajc, 4.  Ribe in proizvodi iz rib, 5.  Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6.  Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7.  Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo),  8.  Oreški, 9.  Listna zelena in proizvodi iz nje, 10.  Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11.  Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12.  Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13.  Volčji bob in proizvodi iz njega, 14.  Mehkužci in proizvodi iz njih.

 


Pri pisanju jedilnika sledimo prenovljenim Smernicam za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so začele veljati s šolskim letom 2024/2025. Pomembnejši poudarki prenovljenih smernic.  Prenos dokumenta

 

(Visited 40.180 times, 1 visits today)