Velja od 21. 4. do 25. 4. 2025
PONEDELJEK
ZAJTRK | |
MALICA | P R A Z N I K |
KOSILO | |
POP. MALICA |
TOREK
ZAJTRK | Turist kruh (1), pašteta, sveža zelena paprika, šipkov čaj. |
MALICA | Ovseni kruh (1) s salamo, korenček, banana, borovničev čaj z limono. |
KOSILO | Bistra zelenjavna juha z zakuho (1, 3, 9), goveji stroganov (1, 10), njoki (1, 3, 7), kumarična solata, voda. |
POP. MALICA | Čajni rogljiček (1, 3, 7), rezine ananasa. |
SREDA
ŠOLSKA SHEMA: DOMAČA JABOLKA – SADJARSTVO GOZNIK
ZAJTRK | Makova štručka (1), bela kava (7). |
MALICA | Polnozrnata bombetka (1), naravni pinjenec (7). |
KOSILO (po želji učencev) | Kokošja juha z vlivanci (1, 3, 9), mesne kroglice v paradižnikovi omaki (1), pire krompir (7), zelena solata z jabolčnim kisom*, voda. |
POP. MALICA | Prepečenec (1, 6, 7), klementine. |
ČETRTEK
ŠOLSKA SHEMA: DOMAČE MLEKO – KMETIJA KOCBEK
ZAJTRK | Pirin kruh (1), skutin namaz z lešniki in medom (LOKALNO) (7, 8), metin čaj. |
MALICA | Domači rženi kruh (LOKALNO) (1), domač namaz s tuno (4, 7), sveža rdeča paprika, šipkov čaj z limono in medom (LOKALNO). |
KOSILO | Krompirjeva kmečka juha (1), turist kruh (1), zdrobov narastek (1, 3, 7), jabolčna čežana, voda. |
POP. MALICA | Sadni krožnik (jagode, banane, jabolka). |
PETEK
ZAJTRK | Kus-kus na mleku (1, 7), rezine melone. |
MALICA | Hot dog štručka (1), telečja hrenovka, ketchup, klementine, zeliščni čaj. |
KOSILO | Prežganka (1, 3), polnozrnati špageti v smetanovi omaki z lososom in porom (1, 4, 7), 100 % jabolčni sok* razredčen z vodo. |
POP. MALICA | Mlečni kruh (1, 7), sadni izbor. |
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološka živila oz. izdelki.
LEGENDA:
Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost: 1. Žita, ki vsebujejo gluten, 2. Raki in proizvodi iz rakov, 3. Jajca in proizvodi iz jajc, 4. Ribe in proizvodi iz rib, 5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov, 6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, 7. Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo), 8. Oreški, 9. Listna zelena in proizvodi iz nje, 10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega, 11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega, 12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2), 13. Volčji bob in proizvodi iz njega, 14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Pri pisanju jedilnika sledimo prenovljenim Smernicam za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so začele veljati s šolskim letom 2024/2025. Pomembnejši poudarki prenovljenih smernic. Prenos dokumenta